Спортен празник под надслов: „Да раздвижим Родопите” ще се проведе на Роженските поляни

Спортен празник под надслов: „Да раздвижим Родопите” ще се проведе на Роженските поляни

Институции обединяват усилия в насърчаване на хората в активна възраст към повече физическа активност и спорт

На 12.03.2016 година в местността „Роженски поляни” ще се проведе спортен празник под надслов: „Да раздвижим Родопите”. Съвместната инициатива на Община Чепеларе, Регионална здравна инспекция – Смолян и сдружение „BG Бъди активен” има за цел да насърчи мъже и жени от различни възрасти към повече физическа активност за подобряване на тяхното физическо и емоционално здраве, и работоспособност. Община Чепеларе е осигурила безплатен транспорт до местността „Роженски поляни”, за да могат повече хора да се включат в избраните от тях щафетни и забавни игри, футбол, народна топка или дартс. За най-добрите са предвидени награди.

Програма:

9:00 часа – тръгване на автобусите от пл. „Олимпийски” в гр. Чепеларе за местността „Роженски поляни”.

10:00 – 13:00 часа – състезания и занимания по интереси.

13:00 часа – тръгване на автобусите от местност „Роженски поляни” за гр. Чепеларе.

За любителите на пешеходните преходи е планирано връщане до пл.” Олимпийски” по горски път с професионален водач, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция.

РЗИ – Смолян в партньорство със сдружение „BG Бъди активен” ще реализират още няколко спортни празника на територията на област Смолян. Те ще бъдат част от кампанията „Да раздвижим България”, която се координира от сдружението. В организираните до момента 3000 събития в цялата страна, са се включили над 300 000 българи. Повече подробности за инициативите можете да научите на адрес: www.bgbeactive.org

Вирни се горе