Смолянската болница ще отбележи една година от създаването на Центъра за инвазивна кардиология

Смолянската болница ще отбележи една година от създаването на Центъра за инвазивна кардиология

МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ ще отбележи на 9 юли (вторник) една година от създаването на Центъра за инвазивна кардиология. В 11,00 часа ще се проведете пресконференция, на която изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев и началникът на Кардиологично отделение д-р Нина Шехова ще представят резултатите през изминалата година. Гости ще бъдат председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, депутатът д-р Красимир Събев, кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител на Смолянска област Недялко Славов и др.

Центърът за инвазивна кардиология бе създаден с целева субсидия, предоставена от Министерството на здравеопазването. Той е обособен в югоизточната част на Кардиологично отделение. Стационарът се състои от четири болнични стаи за болни преди процедурата и за наблюдение след това. Залата, където се извършват интервенциите, е с необходимата защита срещу йонизиращи лъчения.

Работят два екипа – на д-р Николай Илиев и на д-р Окан Алиман. Специалистите са изцяло на щат в смолянската болница. Д-р Илиев е работил в „Сити Клиник“, „Токуда“, „Св. Екатерина“ и Военна болница. Д-р Алиман е работил в „Св. Каридат“, и е доцент-преподавател в Медицинския университет в Пловдив. От откриването до сега през центъра са преминали над 1 400 пациенти.

Вирни се горе