Скандал в ефира! Депутати се обиждат заради пушенето

Скандал в ефира! Депутати се обиждат заради пушенето

Според анкетата на сайта Smolyannews.com 62% от анкетираните са против отменяне на забраната за пушене. 37% пък са на мнение, че трябва да се пуши на обществени места и забраната трябва да се отмени

Депутатът от Коалиция за България Спас Панчев и бившата министърка на здравеопазването от времето на ГЕРБ Десислава Атанасова кръстосаха шпаги за пушенето. Това стана в ефира на Нова тв. Двамата дори прехвърлиха прага на добрия тон, вкарвайки квалификацията шизофрения в острия си разговор.Повод за това стана изказването на Панчев, че е враг на цигарите и непушач, но в същото време защитава свободата на хората да правят това, което намерят за добре. Именно по негова инициатива се гласи връщане на старото положение за пушене в заведенията.

Предвижда се собствениците сами да решават къде да се пуши и къде не, като тези, които решат да пуснат димящите, трябва да осигурят вентилация. Шизофренично е едновременно да сте против пушенето, а в същото време да връщате старото положение, коментира Десислава Атанасова.

Щом говорим за шизофрения, не може да говори един бивш министър, по чието време са откраднати 1,5 млрд лева от здравната каса, отговори Панчев. Той обясни, че в зала ще се гласува по съвест за връщането на пушенето на обществени места.

Вирни се горе