Седем аптеки от Смолян сключиха договор с касата за продажба на лекарства за ветераните от войните

Седем аптеки от Смолян сключиха договор с касата за продажба на лекарства за ветераните от войните

Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ сключи вчера 490 договора с аптеки на територията на страната за отпускане на лекарства на ветераните от войните. Сключването на договори продължава.

Районните здравноосигурителни каси /РЗОК/ са поканили всички притежатели на разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти /включително и тези, които не работят с НЗОК/ за сключване на договори и осигуряване на лекарствени продукти на ветераните от войните от аптеки във всички общини. Целта е да се сключат по-голям брой договори и да се осигури по-широк достъп до лекарства на ветераните от войните.

Седем са аптеките от Смолян, които са сключили досега договори с касата.

Тези договори са различни от действащите към момента за отпускане на лекарства, заплащани от НЗОК. Те се сключват като отделен акт конкретно за този вид дейност, независимо от наличието на действащ договор за работа с НЗОК, съобщиха от касата.

Ветераните от войните имат право на лекарствени продукти, посочени в утвърден от министъра на здравеопазването списък, който е публикуван на интернет страницата на Министерството на здравеопазването. Средствата за лекарствените продукти са за сметка на държавния бюджет и се изплащат от Агенцията за социално подпомагане чрез НЗОК.

Вирни се горе