С посещение в Сърбия започна обиколката на д-р Кехайов и проф.Тофовски в страните от Югоизточна Европа

С посещение в Сърбия започна обиколката на д-р Кехайов и проф.Тофовски в страните от Югоизточна Европа

Днес, 25.05.2011 г. д-р Андрей Кехайов, президент на Югоизточноевропейския Медицински Форум (ЮЕМФ) и председател на Сдружение „Български лекар” и проф. Йован Тофоски, вицепрезидент на ЮЕМФ и председател на Македонската медицинска асоциация са на посещение в Сърбия, където проведоха среща с председателя на Общото събрание и управителния съвет на Сръбската лекарска камара. На срещата присъства и председателят на камарата за Белградския регион. Гостите бяха запознати с устава и дейността на камарата. По време на срещата бяха засегнати и въпроси, касаещи непрекъснатото обучение, квалификацията на лекарите и качеството в медицината.

Сръбската лекарска камара само преди няколко месеца се присъедини към ЮЕМФ и ще вземе активно участие, включително с лектори, във Втория международен медицински конгрес на Форума, който ще се проведе в Несебър в периода 7 – 11 септември тази година. Основните теми на конгреса са: Диабет и усложнения Сърдечносъдови болести Инфекциозни болести Онкологични болести

Ще се проведе и кръгла маса на тема „Здравни реформи и финансиране”.

В рамките на посещението в Сърбия ръководството на ЮЕМФ посети заводи за производство на медицинска апаратура и за производство на лекарства.

Д-р Кехайов получи и покана за участие във Втория конгрес на лекарите от Босна и Херцеговина, който започва утре и ще продължи до 29 май. Той се организира от Медицинската асоциация на Босна и Херцеговина под егидата на Академията на науките и изкуствата, Министерството на здравеопазването и социалните грижи и Министерството на науката и технологиите. На конгреса ще присъстват всички официални институции, включително министрите на здравеопазването и на науката. За участие в конгреса е поканен и председателят на организация на лекарите от Германия. Д-р Кехайов ще изнесе доклад за българското здравеопазване и ролята на институциите.

Вирни се горе