РЗОК – Смолян активно участва в кампанията „За отворени досиета“ и предоставя Уникален код за достъп

РЗОК – Смолян активно участва в кампанията „За отворени досиета“ и предоставя Уникален код за достъп

РЗОК – Смолян активно участва в кампанията на НЗОК „За отворени досиета“ като предоставя Уникален код за достъп (УКД) до медицинското досие на всеки гражданин, заявил желание и посетил РЗОК.

От старта на кампанията /28 август 2017 г./ досега над 1430 граждани са получили своя УКД за достъп до електронното си здравно досие, съобщи директорът на здравната каса в Смолян д-р Кузман Гелов.

Изпращат се информационни писма до съответните ръководители на институции, както и специално подготвена презентация. Подсигурена е възможност за организирано обслужване на заявилите желание за издаване на УКД по предварително уточнен график.

Напомняме, че с УКД можете да виждате всички медицински и дентални дейности (прегледи от личен лекар и специалист, назначени изследвания, хоспитализации, дентална помощ), отчетени и заплатени за Вас от НЗОК.

Да бъдете известени чрез посочен от Вас имейл (в меню „Профил“ в здравното Ви досие) за всяко настъпило мецицинско или дентално събитие (преглед, лечение в болница или при зъболекар), включително и за деца до 18 години.

Да проверите здравното си досие! При всяко установено несъответствие между написаното в него и реално получената от Вас медицинска помощ, сигнализирайте в НЗОК/ РЗОК. Да контролирате как се харчат парите от Вашите здравноосигурителни вноски, обясни още д-р Гелов.

Вирни се горе