Ремонтират две отделения в Смолянската болница с 310 000 лева

Ремонтират две отделения в Смолянската болница с 310 000 лева

Министерство на здравеопазването преведе в сметката на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров”, Смолян 310 000 лева за ремонт на две отделения.

Договорът за отпускане на целевия транш бе подписан на 29 декември м. г. в МЗ от изпълнителния директор на областната болница д-р Марин Даракчиев.

„С тези средства ще бъдат основно ремонтирани и иновирани вътрешното и инфекциозното отделения до края на 2012 година, ще се осигурят много по-добри условия за пациентите и работещите медицински екипи в тях”, посочи шефът на здравното заведение.

След като здравното министерство осигури 120 000 лева, с които бе осъществен ремонт и обновление на отделението по хемодиализа, инфекциозното и вътрешно отделения са следващите, в които предстои осъвременяване и модернизация.

Това преустройство е поредна стъпка към капиталовото обновление на структури и отделни сектори от сградата на болницата за нейното развитие в унисон със съвременните изисквания и стандарти в областта на здравеопазването. Те ще се реализират паралелно с изпълнението на спечеления от МБАЛ – Смолян през м. г. проект по ОП „Регионално развитие” – „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градски агломерации” на обща стойност 7 479 738 лева.

Вирни се горе