Разпределенията на направленията за изследвания и преглед при специалист ще бъдат раздадени до днес

Разпределенията на направленията за изследвания и преглед при специалист ще бъдат раздадени до днес

Разпределенията на направленията за изследвания и преглед при специалист ще бъдат раздадени до днес,съобщиха от НЗОК. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) даде разяснение на всички районни здравноосигурителни каси (РЗОК), с което им дава срок до 18.02.2011 г. да изготвят и раздадат на личните лекари и специалистите от извънболничната медицинска помощ протоколите с разпределените направления за консултации и със средствата, предвидени за изследвания.

Всички директори на РЗОК трябва, в рамките на утрешния работен ден (18.02.2011 г.), да предоставят на договорните си партньори протоколите, в които са описани конкретните стойности за работа през първото тримесечие на 2011 година.

Разпределенията са направени съгласно „Правилата за реда за определяне на броя на специализираните медицински дейности и стойността на медико-диагностични дейности за назначаване от изпълнители на първична и специализирана медицинска помощ”, които влязоха в сила от 01.02.2011 г.

Директорите на РЗОК получиха и разяснения относно отчитането на вторични прегледи през тази година, първичните на които са направени през 2010 г.

НЗОК напомня, че всички издадени направления преди 01.02.2011 г. от личните лекари, с придобита специалност „Педиатрия”, по повод остро състояние на деца до 18 години ще бъдат зачетени по стария ред.

Вирни се горе