Провежда се международен медицински конгрес на Югоизточно европейския медицински форум

Провежда се международен медицински конгрес на Югоизточно европейския медицински форум

Днес се открива третият международен медицински конгрес на ЮГОИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИЯ Медицински форум. Конгресът ще се проведе в ултрамодерния 5-звезден хотел Метропол Палас, намиращ се в централната част на Белград.

Основните теми са кардиология, диабет, онкология и имунизации през 21 век. В дневния ред са предвидени и дискусии по „Здравеопазване и здравни системи в Югоизточна Европа през 21 век” и „Национални медицински асоциации и камари в Югоизточна Европа – роля за професионалната саморегулация”.

За постигнатото високо ниво на конгреса говори акредитацията, която получихме от Европейската комисия за непрекъснато обучение по медицина EACCME. Научната програма, която представяме беше оценена с 15 европейски кредита, съобщиха от пресцентъра на ЮЕМФ.

На конгреса ще присъстват представители от 14 държави. Участието от България е изключително сериозно. Сред участниците са председателите на осем регионални колегии на Българския лекарски съюз, директори на окръжни, областни, университетски здравни заведения, народни представители, а сред лекторите са бившите министри – Радослав Гайдарски и Стефан Константинов.

Днес ще се проведе и заседание на Борда на ЮЕМФ, на което ще се дискутира създаването на комисии по Непрекъснато обучение и Проекти, ще бъдат обсъдени промени в устава и ще се проведат избори.

Вирни се горе