Протестиращите от Девин, Доспат и Борино настояват за отваряне на болницата в Девин

Протестиращите от Девин, Доспат и Борино настояват за отваряне на болницата в Девин

Жителите на общините Девин, Борино и Доспат отново излезнаха на протест срещу закриването на болницата в Девин.

В 10 ч. те се събраха в центъра на града с искане за отваряне на болницата, съобщи Валентина Павлова, председател на Инициативния комитет на протестиращите. Мирните протести ще продължат до приемането на исканията. Според нея изказването на здравния министър, че протестите в Девин са политическа атака, не е вярно.

Нека след като твърди, че протестът е политически, тя да посочи къде е видяла партийни знамена, плакати с партийни лозунги или политици, които да са се изказвали, заяви днес Павлова. Тя е категорична, че това е граждански протест. Още в самото начало на протеста това бе обявено официално. Молихме всички управляващи да загърбят политическите си пристрастия и да се обединят около болката на народа, който им е гласувал доверие", заяви още тя.

Протестите започнаха преди няколко дни, след като стана ясно, че за изминалото от затварянето на болницата време няма решение на въпроса с дълговете, тъй като болницата е общинска, а не държавна. Лечебното заведение има дългове от около 2 млн. лв. Според хората в Девин причина за това е лошото управление на болницата. Хората от трите общини настояват болницата да заработи отново, защото разстоянията от населените места от трите общини до болницата в Смолян са огромни.

Вирни се горе