Програма "Възстановяване след Ковид-19 инфекция" въвеждат в медицински център в Пампорово

Програма "Възстановяване след Ковид-19 инфекция" въвеждат в медицински център в Пампорово

Програма за възстановяване след ковид инфекция е сред новите услуги и продукти в Пампорово за летния туристически сезон, според информация от “Пампорово” АД. Курортът открива нов специализиран медицински център като част от Body & Soul Spa Lounge в хотел “Перелик”, акцентирайки върху програми за профилактика и възстановяване в условията на пандемия.

Комплексът ще предлага медицински програми за профилактика и възстановяване, базирани на био енергията на околната среда, в съчетание с високи нива на отрицателна йонизация и фитонциди, кристално чист въздух, тишина и спокойствие, уточняват от “Пампорово”. Съставените от медицински специалисти програми са в направленията “Климатолечение”, “Антистрес и детокс”, “Възстановяване след Covid-19 инфекция” и “Нова клетка”. Новите летни продукти са насочени към стимулиране на имунната система, физическо и психическо възстановяване, създаване на навици за здравословен начин на живот с правилен двигателен режим и балансирано хранене. Условията за спорт и движение сред природата ще бъдат допълнени от специализирани пешеходни и вело маршрути с различна продължителност и степен на натоварване, зони за горска терапия и релакс.

От курорта гарантират, че се спазват стриктни противоепидемични мерки. В хотелски комплекс “Перелик” се прилагат нови технологии за пречистване на въздуха и водата. Пречистването на въздуха във всички общи части на комплекса се извършва чрез разположени концентратори на анионен кислород. Те са предназначени за синтез на активна форма на кислород – анионен кислород. Новата технология е ефективна в борбата с вредни вируси и бактерии, уточняват от “Пампорово” АД.

Вирни се горе