Президентът на ЮЕМФ-Доц.Андрей Кехайов бе официален представител на страната ни в 34-та годишна среща на Европейски медицински форум

Президентът на ЮЕМФ-Доц.Андрей Кехайов бе официален представител на страната ни в 34-та годишна среща на Европейски медицински форум

На 29-30 август 2019 г. Подгорица, Черна Гора, събра членове на световната медицинска общност на 34-та годишна среща на Европейския Форум на Медицинските Асоциации. По лична покана на Главния Секретар на ЕФМА- Адв.Леа Вапнер Доц. Д-р Андрей Кехайов – Президент на ЮЕМФ е официалния представител за България в срещата.

Сред участниците във форума са Президентът на световната медицинска организация проф. Леонид Айделман, д-р Катерин Смалууд – Световна здравна организация Представители на Постоянния комитет на Европейските лекари, д-р Рамин Парса – Медицинска Асоциация на Германия, г-н Федерико Гуанис – представител на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, д- р Исаак Сиев-Нер от Израелската медицинска организация, както и членове на медицинските асоциации от Турция, Словения, Сърбия, Молдова и други. По време на двудневните дискусии се обсъдиха основни теми свързани с работните условия на труд и заплащането на лекарите, проявите на насилие в здравния сектор, непрекъснатото образование и квалификация на медицинските кадри, миграцията на здравни кадри.

В рамките на форума Доц. Д-р Андрей Кехайов проведе лични срещи с Президента на Световната Медицинска Асоциация – Проф. Леонид Ейделман и с представителите на другите Медицинските асоциации – гости на събитието, с Ръководството на Европейския Форум на Медицинските Асоциации и представи научната програма на предстоящият 10 Юбилеен Медицински Конгрес на ЮЕМФ, който ще се проведе в периода 05-08.09.2019г., София, България. Доц. Д-р Андрей Кехайов бе посрещнат и приет от Г-жа Елица Петрова – Втори секретар и Консул в Посолството на Република България в Подгорица, Черна гора, с която разговаряха по най-актуалните въпроси на здравеопазването в Европа.

Вирни се горе