Преизбраха д-р Андрей Кехайов за президент на ЮЕМФ

Преизбраха д-р Андрей Кехайов за президент на ЮЕМФ

В рамките на провеждащия се в Белград Трети международен медицински конгрес на ЮЕМФ на 13 септември се състоя заседание на Борда на организацията, на което присъстваха представители на България, Македония, Гърция, Албания, Черна гора, Република Сръбска, Словения, Украйна, Грузия, Русия и Румъния.

Бяха приети промени в устава, касаещи структурата на ръководството и създаването на две постоянни комисии. Занапред Бордът на ЮЕМФ ще бъде ръководен от президент, двама вице-президенти и генерален секретар. За президент единодушно беше преизбран д-р Андрей Кехайов, съобщиха от пресцентъра на ЮЕМФ. За вице-президенти бяха избрани д-р Олег Мусии от Украйна и проф. Павел Поредош от Словения, а за генерален секретар – проф. Йован Тофоски от Македония.

Двете комисии, които ще функционират към организацията, са по Непрекъснато обучение с председател проф. Владимир Овчаров и по Проекти, с председател проф. Милан Миланов. От българска страна в работата на комисиите ще участват и проф. Генчо Начев и проф. Веселин Борисов.

Научните доклади се приемат с голям интерес от делегатите. Днес ще се проведе и кръглата маса по „Здравеопазване и здравни системи в Югоизточна Европа през 21 век” и „Национални медицински асоциации и камари в Югоизточна Европа – роля за професионалната саморегулация”. Очаква се да бъде приета декларация във връзка с дискутираните теми.

Вирни се горе