Пострадалият миньор: Два часа чакахме помощ

Пострадалият миньор: Два часа чакахме помощ

Близо 2 часа чакахме помощта да дойде, намери ни началник смяната, каза пострадалият при снощния инцидент в рудник “Ерма река” миньор Севдалин Методиев. При инцидента загина неговият колега Киро Минчев, съобщи Дарик.

„Бяхме на смяна, взехме да товарим и натоварихме 3 или 4 вагона. Колегата ми Киро ме помоли да му помогна с маркучите, защото нещо му заяждаше. Аз тръгнах и в това време една вълна ни помете и двамата.“ Това си спомням, разказа пострадалият.

В началото бях замаян, но като се осъзнах, виках „Кире, Кире, жив ли си?”, обаче той явно не беше. Имаше голям камък до него, до главата му, явно камъкът го е ударил, обясни Севдалин Методиев. По думите му, той е бил затиснат от слабините надолу.

„Бях по-назад и малко в страни, това ме е спасило. Той беше точно отпред, тръгваше с багера да загребе да слага руда“, разказа още пострадалият.

По думите на пострадалия, загиналият му колега е работил в рудника от около 10-12 години, а той самият – от 10 месеца. Подобен инцидент, откакто е на работа отрича да се е случвал.

Вирни се горе