Подобрява се състоянието на жените от Неделино, пострадали при катастрофа в Испания

Подобрява се състоянието на жените от Неделино, пострадали при катастрофа в Испания

Пети ден след катастрофата, при която загинаха три жени от родопското село, състоянието на двете им спътнички, пострадали при инцидента, е стабилизирано, предаде БНР.

На пострадалата Фанка Бодурова от златоградското село Старцево й предстои операция, която се планира да се направи в болница в Саламанка. Тя е със счупен първи прешлен на врата. Според лекарите няма засегнати нерви и травмата няма да остави последствия.

Другата тежко пострадала жена, Нешка Годумова от Неделино се възстановява с бързи темпове и прогнозите на медиците са много по-добри.

Консулът ни в Мадрид Цветелин Цолов е легализирал пълномощните на близките на загиналите три жени от Неделино на техни приятели от групата гурбетчии в Авила за разпознаването на телата.

Община Неделино е в траур трети ден. Държавата и местната власт са в екип и оказват помощ на почернените семействата. От общината ще бъде отпусната финансова помощ за 6-те деца останали сираци. Екип от Института по психология към МВР ще работи с тях, тъй като всички са в крехка възраст между 11-18 години.

От правителството имат готовност да поемат транспортирането на телата на загиналите, и ако се наложи ще бъде изпратен самолет.

Вирни се горе