Плажуването има здравословни ефекти

Плажуването има здравословни ефекти

Според специалисти има четири основни неща, които ще калят тялото ни и ще ни дарят здраве, красота и дълголетие

Сигурно малко от нас знаят, че освен почивката, излежаването на плажа или къпането в морето имат здравословен ефект. Според специалисти има четири основни неща, които ще калят тялото ни и ще ни дарят здраве, красота и дълголетие.

Къпането – самото влизане в морето е достатъчно, за да тренираме сърдечносъдовата си система. Освен прохлада, която усещаме, когато се потопим във водата, ние даряваме организма си и с енергия, защото кръвоносните съдове се стесняват, а след това разширяват, дарявайки тялото ни с усещането за свежест, с енергия и бодрост.

Плуването – това е още по-добър вариант за оползотворяване на времето, прекарано на плажа. Когато плуваме, се задвижват всички мускули – дори такива, които са в покой през по-голямата част от ежедневието ни. В същото време, гръбначният стълб не се натоварва. Изразходват се и голямо количество калории, което спомага за поддържането на стройна фигура.

Разходките – разходките по плажа са изключително полезни. Когато по време на движение краката са потопени до около глезените във вода, те изпитват благодатното въздействие на естествения масаж – точков, защото раздвижени са точките по краката, отговарящи за вътрешните органи, и хидромасаж, който подобрява външния вид на кожата.

Почивката – дори самото излежаване на пясъка носи ползи на организма. Освен че отдъхваме, вдишвайки полезни изпарения, пясъкът се грижи за извайването на фигурата ни – когато поставим с шепи топъл пясък върху проблемните зони, той отделя лечебни йони, които оказват ефект върху подкожната съединителна тъкан. Особено подходяща е тази терапия за зоните, в които има целулит. /zdrave.bg

Вирни се горе