Първи случаи на заразени с коронавирус в общините Мадан и Неделино

Първи случаи на заразени с коронавирус в общините Мадан и Неделино

Новите случаи в областта на заразени с коронавирус са два-на жители в община Мадан и Неделино, съобщи областният управител Недялко Славов.

Първият е на 73-годишен мъж от община Мадан, постъпил със симптоми и в последствие е с диагностицирана бронхопневмония в общинската болница МБАЛ “Проф.д-р Костадин Чилов” в Мадан.

Вторият случай е на мъж на 62 години от Неделино, пребивавал във Великобритания. Пробата му е взета след кацането му на летище София и е изследвана в лаборатория в София. Мъжът е останал в столицата до излизането на резултата от пробата. Със леки симптоми е, за момента не се нуждае от постъпване в болница. Ще остане под домашна карантина за 28 дни, ако състоянието му остане без промяна. Общо случаите за областта стават 23.

От Националния оперативен щаб обявиха, че Смолян е едно от огнищата на заразата. Най-вероятно утре от НОЩ ще обявят какви ще бъдат последващите мерки за населението от областта и какви решения ще се вземат. Според областният управител Недялко Славов, твърде вероятно е да започне по-масово тестване на населението.

Общо 40 заразени за последните 24 часа е картината в страната или общият брой на положителните лица е 735.

Вирни се горе