Организират безплатни прегледи за рак на кожата

Организират безплатни прегледи за рак на кожата

В навечерието на Деня на здравето, Регионалната здравна инспекция в Смолян организира безплатни прегледи за рак на кожата. Те ще се извършат на 5.04.2012 г. (четвъртък) от кожния лекар д-р Севдалина Хаджиева в кабинета й на бул. “България” №2. Прегледите ще се извършат във времето от 9,00 до 14,00 часа, след предварително записване на телефон 0301/58-930. Не се изисква направление от личния лекар, съобщиха от здравната инспекция в Смолян.

Профилактиката е препоръчителна за хората с фамилна история за рак на кожата, светла кожа и светли очи, наличие на многобройни бенки, слънчеви изгаряния, особено в детството и юношеството, често посещение на солариум, работа на открито.

Прегледът при дерматолог е задължителен при наличие на кожно образувание, което нараства и променя цвета си.

Бенките изискват специално внимание, защото има увеличение на случаите на малигнен меланом, а ранното му откриване е изключително важно. Диагностиката трябва да бъде много точна, защото последствията от неточност или забавяне могат да бъдат фатални. Не на последно място, този клон на дерматологията се развива много интензивно и напредъкът в диагностичните методи е много голям, обясниха специалистите.

Вирни се горе