Огнище на COVID-19: Заразени работници в завод за авточасти в Смолян

Огнище на COVID-19: Заразени работници в завод за авточасти в Смолян

Около 60 от общо 375 тествани служители на завода за производство на авточасти “Хроновски” в Смолян са дали положителни проби за коронавирус. В предприятието работят общо 750 човека. Всички те ще преминат PCR тестове.

"Към момента е изследван половината персонал на предприятието, като изследването ще продължи. Резултатите обаче все още не са официални“, съобщи на брифинг днес сутринта д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Първоначално седем служители са се оказали позитивни на вируса, след което ръководството на предприятието подело инициативата да тества всичките си служители в лаборатория в Пловдив.

Направена е пълна дезинфекция на предприятието, спрени са няколко поточни линии, издадени са предписания за засилени противоепидемични мерки, вече има осигурени шлемове за работа на самите работници.

Както по-рано писахме шест са новите регистрирани случаи на COVID-19 в област Смолян за денонощието. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция – Смолян. Четири от новозаболелите са жени и двама мъже. Новооткритите като контактни лица са четирима.

Жена на 46 г. от община Мадан с диагноза пневмония е хоспитализирана в инфекциозното отделение на областната болница. Останалите заразени лица са от Смолянска община и се лекуват в дома под наблюдение на личен лекар, изолирани в 14-дневна карантина.

Трима души от медицинския персонал на МБАЛ – Смолян са позитивни, изследвани като контактни лица.

Епидемиологичното проучване и предприемане на противоепидемични мерки продължава.

Вирни се горе