Общо 412 заразени с COVID-19 у нас, 20 души са излекувани

Общо 412 заразени с COVID-19 у нас, 20 души са излекувани

Общо 412 души у нас са заразени с коронавирус. 33 са новите положителни проби за последното денонощие. 23-ма души са хоспитализирани. Това съобщи на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Новата област, която обхваща заразата, е Русе. Там е регистриран мъж с положителна проба, завърнал се от Австрия. Той е работил в ски курорт.

В София случаите за деня са 21. Излекувани са общо 20 души (14 мъже и 6 жени) с две поредни отрицателни проби. Най-възрастният е 80-годишен, а най-младият 27-годишен, каза още председателят на Оперативния щаб. Средната възраст на заразените е 46 години.

Общият брой на хоспитализираните пациенти е 146. 14 от тях са настанени в интензивни отделения в лечебни заведения в София и Пловдив. В Кюстендил също има един интубиран.

Депутатът от ДПС Хасан Адемов, който е дал положителна проба за коронавирус, в момента постъпва в болница, посочи още той. От днес започва тестване на всички народни представители и на цялата администрация на парламента.

Председателят на НС Цвета Караянчева ще подаде депутатите, които да бъдат изследвани. Те ще бъдат разпределени в две болници, а тестовете ще се извършат за два дни, допълни ген. Мутафчийски. Епидемиолози ще изследват контактните лица на Адемов.

Регистрираните случаи по административни области са: Бургас – 2; Варна – 3; Пловдив – 2; Добрич – 2; Стара Загора – 1; Хаскво – 1; Сливен – 1; Кърджали – 1; Русе – 1; Перник – 1.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Вирни се горе