Нов рекорден брой заразени, в област Смолян са 16

  Нов рекорден брой заразени, в област Смолян са 16

Положителните проби са вече малко над 9,6 процента

Нов антирекорд със заразени само за ден – 437, при направени 4 541 PCR теста. Това означава, че положителните проби са вече малко над 9,6 процента от всички направени.

Най-много заразени има в София – 124, следват Пловдив с 65, Варна – 35, Благоевград – 30, Бургас и Стара Загора с по 28 и единични случаи в останалите области. В областите Ловеч и Силистра няма регистрирани нови заразени. Новите заразени в Смолян са 16.

Обявените случаи на Ковид-19 в областта за 07.10.20г. са шестнадесет – десет мъже и шест жени на възраст от 47 до 87г. Те са от общините: Смолян, Златоград и Неделино – по 4; Борино – 2; Мадан и Рудозем – по 1.

Хоспитализирани в областната болница са шестима и в общинските болници: Златоград – петима, Мадан – трима, Девин – двама. Проучени и установени са контактните им лица. Сред новозаразените няма медицински и училищен персонал, както и засегнати колективи.

Новорегистрирана 82-годишна жена от община Неделино е починала в областната болница. Била е със съпътстващи диабет и сърдечно заболяване,съобщиха от РЗИ Смолян.

Вирни се горе