Нов рекорд: 89 случая на Ковид-19 за денонощие в Смолянско

Нов рекорд: 89 случая на Ковид-19 за денонощие в Смолянско

4374 новозаразени и 107 починали от коронавирус за денонощие. Това показва статистиката към 17 март, данните от единния информационен портал. Направени са 19 214 теста – 10861 PCR и 8353 антигенни. Положителните случаи са над 22% от направените тестове.

Към 17 март активните случаи са 47 173.

Продължава да расте броят на хоспитализираните, които вече са 7 600. На интензивно лечение са поставени 612 пациенти.

Очаква се от понеделник да се затворят училища, детски градини, молове и фитнеси в цялата страна

Най-много нови случаи са регистрирани в София, Бургас, Пловдив и Варна.

В област Смолян новите случаи са 89 за последното денонощие!

Новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта през вчерашния ден са 89, на възраст от 17 до 84 г., от общините: Смолян – 40; Златоград – 25; Мадан – 9; Неделино и Рудозем – по 4; Девин и Чепеларе – по 2; Баните, Доспат и Борино – по 1. Нови положителни са мед. сестра и двама санитари от хосписа в гр. Мадан.

Общият брой диагностицирани в лечебното заведение са 4-ма от персонала и 8 пациенти, открити при направени бързи антигенни тестове. Трима от пациентите са хоспитализирани в МБАЛ-Мадан, останалите са на лечение и наблюдение в хосписа. Издадено е предписание за противоепидемични мерки. Позитивни са един от персонала на учебно заведение в община Мадан и ученик от община Златоград.

Хоспитализирани са четиринадесет – единадесет в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, един в болница в гр. Пловдив. Седемдесет и пет са на домашно лечение и 14-дневна изолация.

Епидемиологичните проучвания продължават. Излекуваните лица от коронавирус са двадесет и седем, дехоспитализиран е един пациент.

Двама мъже, на 73г. и 70 г. от общините Златоград и Рудозем, с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяванe, са починали в МБАЛ-Смолян.

Вирни се горе