На 27 октомври ще се проведат "Чилови дни-2012" в Златоград

На 27 октомври ще се проведат "Чилови дни-2012" в Златоград

И тази година ще се проведат традиционните „Чилови дни 2012”. Те ще бъдат започнат на 27.10.2012 г. в Зляатоград – в Заседателна зала „Сивриева къща”.

Първото заседание, с модератор доц д-р К.Коприварова дм МЦ-педиатър ендокринолог, ще започне в 9 ч. ч. когато ще бъде и откриването на „Чилови дни 2012”, съобщиха от Регионалната лекарска колегия в Смолян. От 9.30 ч. ще бъде представена темата „Нови аспекти в терапията на захарния диабет” от доц.д-р Ивона Даскалова дм-ВМА Клиника по ендокринология. В 9.50. програмата продължава с „DPP-4–качествено нов подход в терапията на ЗД тип 2", представена от доц. д-р Стефка Владева дм – МБАЛ„Каспела”- Ендокринологично отделение.

„Съвременен подход при лечението на Артериална хипертония и Тип 2 ЗД” ще представи Мануела Петкова- магистър Фармацевт- „Необалканика”. и д-р Емилия Апостолова- ендокринолог гр.Смолян.

Второто заседание ще започне в 11.30 часа с модератор доц.д-р Д.Костадинов дм-КЦББ към МУ-София. Първата тема е „Затлъстяване в детската възраст” от доц д-р К.Коприварова дм МЦ-педиатър ендокринолог, следвана от “Балканската диета – значение на хранителните традиции за превенция на метаболитните и ССЗ” на доц. д-р Светослав Ханджиев дм- Председател на Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „акад. Ташо Ташев”.

Програмата ще продължи в 12.10 ч. с "Хеликобактер пилори извън стомаха- невинен до доказване на противмното” от д-р Марин Мухтаров- гастроентеролог МБАЛ „ Кърджали„ и „Мекотъкънни хирургични инфекции, изискващи спешна оперативна интервенция- диагностика и лечение” от доц.д-р Иван Поромански дм- Гнойно-септична хирургия- „ Пирогов”.

Модератор на третото заседание и д-р Хризантема Георгиева- педиатър-неонатолог МБАЛ-Смолян.

Първата тема от него е „Кой лекува и кой ще лекува в бъдеще населението на Област Смолян?!?, представена от д-р Бойка Димитрова – представител на РК на БЛС гр. Смолян.

„Гломерулни увреждания и тяхното лечение”, ще представи проф.д–р Райна Робева дм- Университетска болница „Св. Иван Рилски” София.

В 18.20 ч. „Проф. Константин Чилов – непреходна гордост и слава на българската медицинска мисъл” – проф. Д-р Кръстю Павлов дм – ДКЦ „Св. Георги” – Пловдив, Основател на Клиниката по ендокринология- Медицински университет Пловдив.

От 18.40 ч.е закриването на „Чилови дни 2012”. Тогава ще се връчи и награда „Лекар на годината”- сребърна значка, връчване на „Чилова награда – 2012”.

Вирни се горе