Монитор за основни жизнени показатели получи Отделението по неонатология към МБАЛ - Смолян

Монитор за основни жизнени показатели получи Отделението по неонатология към МБАЛ - Смолян

Монитор за основни жизнени показатели за новородени получи Отделението по неонатология към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – гр. Смолян. Дарението е от Синдикалната федерация на служителите на МВР. Пациентният монитор CETUSx12 AXCENT MEDICL GMBH GERMANY е на стойност 2820 лв. Мониторът показва сърдечна дейност, дишане и кислородна сатурация на новородените.

Това е второто дарение от Синдикалната федерация. През юни т.г. Отделението по неонатология получи Билирубинометър KJ – 8000. Общата стойност на дарението на служителите на МВР е 7 776 лв.

Преди три седмици и семейство от Смолян направи ценно дарение за отделението. Анна и Калин Оджакови и техните синове Райчо и Димитър подариха осем дюшеци за повиване на новородени. „Дюшечетата вече се използват и допринасят за комфорта на малките бебчета“, коментира началникът на отделението д-р Хризантема Георгиева. Ръководството на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ и Отделението по неонатология изказват своите сърдечни благодарности на дарителите, като им пожелават много здраве, щастие и успехи!

Вирни се горе