МБАЛ Девин сключи договор със здравната каса за 26 клинични пътеки

 МБАЛ Девин сключи договор със здравната каса за 26 клинични пътеки

МБАЛ Девин сключи договор с здравната каса за 26 клинични пътеки. Това каза Девин изпълнителния директор Радка Грозданова, за радио Девин. 11 са новите клинични пътеки.

“Ние не сме се и съмнявали, че ще го има този договор, каза Грозданова. Но, поради това, че са поискани някои нови клинични пътеки, за част от които е трябвало наистина изключение и затова, на по-късна дата е сключен договора. Болницата в Девин не е прекратявала дейността си по старите клинични пътеки. Има нови 11 клинични пътеки, в момента се очаква в следващите дни да се договори и 27-мата клинична пътека. Тъй като, има промяна в стандартите се касае за втори невролог, допълни изп. директор на МБАЛ. Има нови лекари в Девинската болница. Важно е и пневмонията, която също вече може да се лекува в Девин. Има привлечен специалист, работил в белодробната болница в Пловдив. Има нов педиатър и невролог. Смятам, че вървим напред и се надявам все – повече да се до окомплектоваме и да предлагаме по-широка гама от медицински услуги”, заяви още Радка Грозданова.

В МБАЛ Девин ще се лекуват болести на черепно-мозъчните нерви, нервните коренчета и плексуси, нестабилна форма на ангина пекторис, остър инфаркт, остър коронарен синдром, изострена хронична сърдечна недостатъчност, ритъмни нарушения, остър и обострен хроничен пилонефрит, консервативно лечение на бъбречна колика, бронхопневмония, декомпенсиран захарен диабет при деца над 18 години и диагностика и лечение на остри и внезапно възникнали състояния в детската възраст” и много други заболявания. Критериите са покрити, като и пътеките са кадрово обезпечени. В болницата в Девин работи и рентгена и лаборатория.

Вътрешно отделението към 17 март беше приело 23- ма пациенти, които споделиха пред екипа на радиото, че предпочитат да се лекуват в Девин и имат голямо доверие на лекарите специалисти. Доволни са от предписаното лечение, както и от вниманието от страна на лекарите, което получават. И четирите отделения работят. Също така работи и детско отделение и има привлечен нов педиатър през тази година, допълни Грозданова.

Само за малко-повече от година от възстановяването на дейността си, болницата доказа, че може да работи и то много – добре. Ръководството полага усилия за до разширяване обема на дейности и предлагане на качествени здравни услуги. От представения отчет за дейността на МБАЛ Девин от изпълнителния директор, стана ясно, че през 2014 година болницата няма задължения, успява да покрие разходите за персонал и консумативи. През изминалата година работи с 14 клинични пътеки, а през 2015-та сключените пътеки са 26, което означава, че може да като една добра болница.

Вирни се горе