Конкурс на тема: "Здравословният начин на живот – защита срещу инфекции като КОВИД-19" обяви РЗИ – Смолян

Конкурс на тема: "Здравословният начин на живот – защита срещу инфекции като КОВИД-19" обяви РЗИ – Смолян

За втора поредна година Регионалната здравна инспекция ще проведе онлайн конкурс за гимназистите в област Смолян като част от дейностите по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести (2014 – 2020 г.). Конкурсът с име СМАРТ.АРТ – immunity.RESTART предлага възможност за изява чрез творби на тема „Здравето е нашата защита“ в две категории. В първата участниците могат да се представят с рисунка или фотография, а във втората – с разказ, стихотворение или есе. Целта е по атрактивен начин учениците да насърчат приятелите си в социалната мрежа фейсбук и извън нея към избор на здравословно поведение с неговите многобройни ползи, например, добър имунитет срещу инфекциите като КОВИД-19.

Идеята на инициативата тази година е не просто да се даде възможност учениците да осмислят собствените си преживявания и да реагират по градивен начин на темата за коронавируса. Желанието на организаторите е да се повлияят по-дълбоко нагласите на младежите – те да осъзнаят, че здравето не е даденост и е необходимо целенасочено позитивно и здравословно отношение към собственото тяло и психика. Събирането на предложенията за конкурса продължава до 31 декември. Победителите ще бъдат определени от експертно жури, а борбата за „наградите на публиката“ ще се проведе чрез гласуване (лайкване) след публикуването на произведенията на фейсбук страницата СМАРТ.АРТ – immunity.RESTART. Имената на отличените ученици ще бъдат обявени на 1 февруари следващата година. Предвидени са много атрактивни предметни награди, насърчаващи към активен и здравословен начин на живот.

За повече информация относно регламента желаещите могат да посетят страницата на конкурса на адрес: facebook.com/smart.art.rzi.

Изготвил:

Д. Иванова, гл. експерт, отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, РЗИ – Смолян

Вирни се горе