Извор от недрата на Родопа лекува стомаха и ставите

Извор от недрата на Родопа лекува стомаха и ставите

Чиста натурална вода, извираща от недрата на земята, гореща, пенлива и пълна с минерали и полезни съставки е водата от обществения Беденски горещ извор, която извира от Родопа с температура от 73 до 76 градуса. Местонахождението е край Пампорово по посока Широка лъка. Мнозина гости на планинския курорт задължително отскачат на процедури. Съставът на водата не е препоръчителен за малки деца, но за родителите им, проблем няма, пише uniconbg.com.

Полъх от миналото като облик- малка баня на закрито, със съблекални, легла за релакс и масаж, душове и басейн с големина около 8 кв.м. Водата в басейна се пълни всеки ден в 16 ч. следобеда с температура около 70 градуса, след което се оставя да изстине до сутринта до около 35-37 градуса, когато банята отваря. Не се пречиства с химикали и не задържа мръсотия, защото всеки ден се подменя с нова вода от извора.

Минералната вода в Беденските горещи бани е с висок минерален състав, със съдържание на сулфат, натрий и силиций, флуорид и въглероден диоксид. Водата отговаря на всички санитарни изисквания за ползване за лечебно-профилактични цели.

Полезна е за лекуване и облекчване на симптомите при: ставни заболявания, ортопедични заболявания, заболявания на периферната нервна система, стомашно чревни заболявания, жлъчно-чернодоробни заболявания, метаболитни заболявания, гинекологични заболявания и дерматологични заболявания.

Беденската минерална вода е противопоказна при инфекциозни заболявания, заболявания в активен стадий и декомпенсирана функция на органи и системи, онкологични заболявания, епилепсия.

На място могат да се видят известни родни общественици. Ревнив посетител е олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. За нея все пак й е близо- родом е от Чепеларе, а по бизнес дела е в Пампорово ежедневно.

Вирни се горе