Измерват костната плътност в община Чепеларе

Измерват костната плътност в община Чепеларе

На 29 август 2012 г., сряда в община Чепеларе ще се проведе кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност, която се организира със съдействието на Община Чепеларе и РЗИ-Смолян. Кампаниите “Познавате ли риска си от остеопороза” се провеждат съвместно с Министерство на здравеопазването и РЗИ – Смолян, като се осъществяват с апаратура, осигурена за целите на провеждането на скрининг за ранно установяване на риска от остеопороза.

Инициативата включва провеждане на информационна беседа от 14.00 до 15.00 часа в залата на Туристическия информационен център и кампания за определяне на личния риск от остеопороза и измерване на костна плътност в с.Хвойна от 10.00 до 12.00 часа в сградата на кметството и в Чепеларе от 13.00 до 16.00 часа в Туристическия информационен център.

Участието в информационна среща е безплатно, а цената на измерването е 10 лв., съобщиха от асоциация “Жени без остеопороза”.

За информация и предварително записване можете да се обадите на тел. 0889/53 07 54. Случаите с намалена костна плътност и наличие на рискови фактори за развитие на остеопороза ще бъдат насочвани към центровете и специализираните кабинети по остеопороза в региона, обясниха още от асоциацията.

Вирни се горе