IV Родопски здравен събор ще се проведе в две села

 IV Родопски здравен събор ще се проведе в две села

IV Родопски здравен събор тази година ще се проведе последователно в две села на 16 юни, събота, от 10 ч. в с. Кутела и на 24 юни, неделя, в с. Могилица (където се състояха предишните 3 събора), съобщи д-р Тотко Найденов, председател на Клуб “Родопско здраве” и инициатор на Родопския здравен Събор.

Причината е те да се организират в колкото може повече селища на Община Смолян. И в двете села кметовете – съответно Емил Стоянов и Митко Чочев – са подготвили велосипедни състезания и кулинарни изложби на местни специалитети.

Той ще присъства в с. Кутела, а на следващия ден, 17 юни, в 13 ч., в къщата-музей “Проф. Константин Чилов” в с. Славейно, свещено място на българската медицина, по време на тържеството на създадените от него през 1998 г. XV юбилейни “Чилови дни” ще връчи традиционната едноименна награда на доц. Донка Стефанова, дългогодишен републикански консултант по фтизиатрия.

Д-р Найденов ще предложи на Община Смолян да внесе съответните документи в книгата “Гинес” с. Славейно да бъде записано в нея като селището с най-много лекари на глава от населението (тук, освен проф. Чилов, са родени още 70 лекари и 17 стоматолози).

Вирни се горе