Откриват фитнес зала „Здрав дух, здраво тяло” в с. Гьоврен

Откриват фитнес зала „Здрав дух, здраво тяло” в с. Гьоврен

Къде могат да спортуват хората, които, живеят в селата? В гората, ливадите, планината, разбира се! Но през зимата? И с какво могат да се занимават местните млади хора през свободното си време освен да висят по заведенията? В село Гьоврен вече ще има нещо по-различно. На 01.12.2011г. в 15:00ч. ще се състои официалното откриване на фитнес център „Здрав дух, здраво тяло.”

Лидерите в селото отдавна са осъзнали нуждата от спортни занимания особено за младите хора. Рамадан Шанов, секретарят на народно читалище „Светлина” и Руфие Шанова, директор на ЦДГ „Радост,” непрекъснато търсят проекти за стимулиране на дейности за децата. С помощта на доброволката от Корпус на мира, Уитни Годби, те спечелиха финансиране за откриване на фитнес център в читалището. Основен проблем за реализирането на проекта беше, че нямаше свободна стая за фитнес центъра, която да отговоря на всички изисквания. За щастие служителите от фирма Vivacom се заинтересуваха от проблема на селото. Те бяха собственици на стая за АТЦ, която се намира на първия етаж в читалището, и която е идеалното място за фитнес зала—големи прозорци, висок таван, достатъчно място за фитнес уреди.

Г-н Валентин Новков, представител на Vivacom от гр. София и г-н Луко Петров, представител на Vivacom от гр. Пловдив съдействаха за намиране на решение за даряване на стаята на читалището. Изказваме сърдечни благодарности на цялото ръководство на Vivacom – гр. София за дарението, което бе направено на читалището.

Вече имаме някои уреди за фитнес залата и дейностите на фитнеса ще започнат с пилатес и аеробни тренировки. В близко бъдеще ръководството на читалището ще работи за закупуване на допълнителни уреди, за да има дейности и за мъжете. Фитнес центърът ще бъде не само място за тренировки, но и информационен център за здравето. След официалното откриване ще поканим експерти да говорят на теми като НИВ/СПИН, здравословно хранене и други.

Уитни Годби

Вирни се горе