Експерт: До 2.5 литра вода трябва да приемаме дневно

Експерт: До 2.5 литра вода трябва да приемаме дневно

Повече хидратация в периода на есенното раноденствие, благоприятно за детоксикация

Между два и два и половина литра вода на ден е добре да пие всеки човек. Това заяви в интервю за Дарик специалистът по храни, диететика и хранене Михаил Христов. По думите му количеството е подходящо за цялата година, но е особено важно за настоящия период на есенно равноденствие, който е благоприятен за детоксикация.

Напитките, които подпомагат и донякъде заместват водата при хидратацията, са плодовите и зеленчукови сокове, както и чайовете. Други – като черен чай, кафе, бира действат диуретично и всеки, който ги е консумирал, трябва да допълни дневната си доза вода с поне половината от количеството им.

Други напитки – като айрана и бозата например, не би трябвало да се разглеждат толкова като заместители на водата, а по-скоро като храна.

Най-добрата вода е тази, която по естествен начин извира от недрата на земята, каза още Христов. Върху нея обаче не трябва да се прилага никакво насилие от сорта на помпи, тръби, инсталации и др. Тя може да бъде допълнително третирана с колоидно сребро, за да се получи т.нар. сребърна вода.

Вирни се горе