Дрехи с азотни бои водят до рак

Дрехи с азотни бои водят до рак

Антимафиотите разбили работилница в Харманли, където се оказало, че платовете са изключително некачествени

Наскоро били открити две фабрики за производство на веро в Пловдивско на известна чужда фирма. В производствените халета били открити 78 000 бутилки, подготвени за пълнене, както и 11 тона миеща течност. Интересното е, че тази марка, която се фалшифицирала е предпочитана заради високата пенливост и рекламата, че не уврежда кожата на ръцете, съобщава “Телеграф”.

В действителност съставките му не са никак щадящи и можели да доведат до тежки обриви по кожата. В челните редици на фалшификатите се нареждат и спортните обувки, окичени с емблематичното зелено крокодилче. Разследващите установили, че те идват у нас от Турция под друга търговска марка. Щом се внесат допълнително се преработвали, като върху оригиналната стелка се залепва друга.

После се добавяло крокодилското лого и обувките се пускали на пазара. Антимафиотите разбили работилница в Харманли, където се оказало, че платовете на дрехите са изключително некачествени. Освен това се използвали опасните за здравето азотни бои, които са канцерогенни и причиняват сърцебиене и главоболие.

За съжаление в момента нито една институция не може да очертае мащабите на проблема, за него може да се съди само по задържаните количества ментета от полицията и митниците.

Вирни се горе