Доц. д-р Андрей Кехайов е носител на новоучредената награда на името на д-р Атанас Дафовски

вторник, 09 април 2019 г.

Национална награда на името на известния лекар д-р Атанас Дафовски учреди областната болница в Кърджали. Това стана по повод 100 години от рождението на именития медик, патрон на най–голямото лечебно заведение в Източните Родопи. „Призът ще се връчва за високи постижения в медицината, здравеопазването и науката по време на кръгли годишнини и при определени поводи с решение на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали”, обяви изпълнителният директор на болницата проф. д-р Тодор Черкезов.

Първи носители на националаната наградата станаха акад. д-р Богдан Петрунов, доц. д-р Андрей Кехайов и кърджалийският анестезиолог д-р Недялка Джангозова. На специалната церемония присъстваха областният управител Никола Чанев, зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова и главният експерт в Министерството на здравеопазването Катя Паракозова, шефове на здравни заведения в Кърджали, лекари, медицински специалисти.

Д-р Дафовски е значима личност в сферата на здравеопазването на област Кърджали. Той е управлявал болницата в периода 1961-1982 г. По негово време са изградени новите корпуси на областната болница, благодарение на добрата му кадрова политика в лечебното заведение са работили висококвалифицирани лекари, с които би се гордяла всяка болница в страната. През 2018 г д-р Дафовски е удостоен посмъртно със званието почетен гражданин на Кърджали.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009