Днес започва Десетия юбилеен международен медицински конгрес

Днес започва Десетия юбилеен международен медицински конгрес

Югоизточно-европейският медицински форум (ЮЕМФ) има удоволствието да Ви покани на своя Десети юбилеен международен медицински конгрес, който ще се проведе в периода 05.09-08.09.2019г., в х-л Маринела, гр. София, България. Конгресът ще обсъжда едни от най-приоритетните за Европа теми в областта на здравеопазването, като стареене на населението, бъбречни и сърдечни трансплантации, репродуктивно здраве, ортопедия и травматология и други. В дневният ред на форума е интегрирана платформа за дискусии по политически свързаните проблеми на здравеопазването в страните от югоизточна Европа на тема – „Предизвикателства в здравеопазването през XXI век. Ценности и принципи“, в която ще участват Президентът на Световната Медицинска Асоциация – Проф. Леонид Айделман и Г-н Кирил Ананиев – Министър на здравеопазването на Република България.

Предстоящият юбилеен десети конгрес е сред най-големите форуми за здраве в Европа, който събира в София лекарски елит от над 20 страни – ректори на престижни университети от Русия, Словения, Северна Македония, представители на академичната и научна общност, световно известни специалисти по трансплантации, членове на световни и европейски медицински асоциации, съсловни организации, директори на лечебни заведения, здравни мениджъри и други.

На официалното отриване на конгреса днес присъстваха още народния представител от ПП ГЕРБ Д-р Красимир Събев, председателят на БЛС и много светила в медицината, предаде кореспондента на SmolyanNews.com.

На официална гала вечеря, която ще се проведе на 06.09.2019г., ЮЕМФ ще връчи традиционният годишен приз „Заслужил лекар на Югоизточна Европа” за изключителен принос към медицинската наука и практика. В допълнение ще награди отличилите се участници в конгреса с почетни плакети.

Вирни се горе