Делегация на "Клъстер на здравните региони" на посещение в Германия за среща с едни от най-големите клъстери в областта на здравеопазването

Делегация на "Клъстер на здравните региони" на посещение в Германия за среща с едни от най-големите клъстери в областта на здравеопазването

В периода от 18 до 22 февруари, Сдружение “Клъстер на здравните региони” ще осъществи поредица от срещи в гр.Мюнхен, Германия с представители на едни от най-големите клъстер здравни организации в Бавария. Срещите са инициирани с цел изграждане на транснационални връзки, установяване на бизнес партньорство и сътрудничество и обмен на добри практики, основна част от стратегията на Сдружението.

Група от 11 члена на Общото събрание на Сдружение ”Клъстер на здравните региони” от различни области на България, начело с председателя на УС на Сдружението д-р Андрей Кехайов ще проведе срещи с представители на здравни клъстер организации от Бавария.

Делегацията ще бъде приета от клъстер ”Медикал Вели”, занимаващ се с разработване на нови стандарти в световен мащаб в областта на медицинските технологии, телемедицината и медицинските изделия.

Планирана е и среща с председателя и членове на Интернешънъл Хелт Асоусиейшън, Бавария д-р Робърт Герл. Организацията е една от най-развитите и добре работещи в сферата на здравеопазването в Германия.

В изпълнение на своята мисия Сдружение”Клъстер на здравните региони” работи активно в посока осъществяване на международни контакти с други организации в ЕС и изграждане на устойчиви позиции в България и извън нея.

Вирни се горе