Д-р Снежана Бакърова с приз "Семеен лекар на годината"

Д-р Снежана Бакърова с приз "Семеен лекар на годината"

Общопрактикуващият лекар от Смолян д-р Снежана Бакърова получи приза "Семеен лекар на годината".

Отличието й бе връчено на традиционната Национална научно- практическа конференция по Обща медицина, която се провежда всяка година през ноември от УС на Националното сдружение на ОПЛ в България. Събитието, което се проведе от 16 до 18 ноември в Гранд хотел Пловдив, събра за 12-та поредна година над 1200 души от най-голямата професионална група -общопрактикуващи лекари. Конференцията бе част от програма за продължаващо медицинско обучение на ОПЛ в България.

“Програмата бе изключително разнообразна, с актуални теми, адаптирани с практически насоченост, представени от известни лектори /хабилитирани лица/ в своята област”, каза за SmolyanNews.com д-р Бакърова.

За поредна година беше отличен един от всички номинирани общопрактикуващи лекари, който отговаря на утвърдени критерии за номинация за приз „Семеен лекар на годината“: да е практикуващ ОПЛ – титуляр на индивидуална практика или съучредител на групова практика; да е член на НСОПЛБ; да има пациентска листа ≥1000 души с непрекъснати здравноосигурителни права; да има призната специалност по Обща медицина; да участва активно в организираните от НСОПЛБ мероприятия по Продължаващо медицинско обучение, за което има представени грамоти (сертификати); да няма наложени санкции от Комисията по професионална етика към НСОПЛБ или БЛС.

Номинациите включваха петима лекари от цялата страна, двама медици от София, един от Плевен, от Пазарджик и д-р Снежана Бакърова от Смолян. След тайно гласуване бе избрана д-р Бакърова. “Това,че бях номинирана беше изненада за мен, разбира се приятна, а това че спечелих приза беше още по-голяма”, сподели д-р Бакърова. Всеки един от колегите е достоен за тази награда, защото всички работим в много трудни условия и всеки може да бъде герой в определена ситуация, допълни д-р Бакърова.

Екипът на SmolyanNews.com честити наградата на д-р Бакърова и пожелава здраве, за да продължи все така всеотдайно и професионално да лекува своите пациенти.

Вирни се горе