Д-р Атанас Михайлов: Безумно е да се прилагат антибиотици при грип

 Д-р Атанас Михайлов: Безумно е да се прилагат антибиотици при грип

Усложненията при това заболяване идват от грешни лекарски решения, смята хомеопатът

Преди да се прилагат антибиотици, трябва да се направят изследвания и да се установи точно какво е заболяването – дали грип, дали настинка или друго и към какви антибиотици да се насочим, ако е необходимо. Прилагането на това лекарство без това вреди повече, отколкото помага, твърди д-р Атанас Михайлов в студиото на TV7. Според него, сложненията при това заболяване идват от грешни лекарски решения. Студът не е фактор, който разболява, това прави сринатия имунитет поради неправилно хранене, паникьосване, самолечение, липса на движение и светлина, смята докторът. Той препоръчва сок от моркови, който съдържа каротин, помагат и цитрусовите плодове.

Според д-р Михайлов при чайовете най – добре е да се приема матоточина, мента и салвия, тъй като те съдържат етерични масла, който укрепват имунната система. Друг препоръчан от него чай е този с жълт кантарион.

Той цитира индийски специалист, според който всички подправки имат антибактериално влияние, сред тях черен пипер, червен пипер, джинджифил, куркума.

Вирни се горе