Д-р Андрей Кехайов ще участва в двудневно заседание в Ереван

Д-р Андрей Кехайов ще участва в двудневно заседание в Ереван

Днес, 19.04.2012 г., в столицата на Армения, Ереван, започва двудневно заседание на Европейския форум на медицинските асоциации и Световната здравна организация.

В първия ден от програмата се провеждат паралелни семинари на тема „Алтернативна медицина” и „Социални мрежи”. Основните сесии са посветени на “Икономическа криза и здраве”, “Социални детерминанти на здравето”, “Стратегия 2020 на СЗО”, съобщиха от пресцентъра на СБЛ.

На Форума присъстват представители на медицински асоциации от над 45 държави, като някои страни се представляват от повече от една организация. В работата участват президентът на Постоянния комитет на европейските лекари, генералният секретар на Световната медицинска асоциация и др. За участие в заседанието са поканени д-р Андрей Кехайов, председател на сдружение „Български лекар” и президент на Югоизточноевропейския медицнски форум (ЮЕМФ) и проф. Йован Тофоски, председател на Македонската медицинска асоциация и вицепрезидент на ЮЕМФ.

Д-р Кехайов ще участва в семинара „Социални мрежи”. Той ще вземе отношение по темите „Икономическа криза и здраве” и „Стратегия 2020 на СЗО”, а също така ще запознае присъстващите с резолюцията на ЮЕМФ, приета миналата година в Несебър.

Вирни се горе