Болницата в Девин иска спиране на търга, ако няма споразумение с кредитора

Болницата в Девин иска спиране на търга, ако няма споразумение с кредитора

Ръководството на болницата в Девин, ще се обърне към съда да спре публичната продан на сградния фонoд от страна на частния съдебен изпълнител, ако до края на седмицата не подпише споразумение с кредитора. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ – Девин Радка Грозданова, предаде Дарик.

Сградата, която е със застроена площ от 925 кв. м. на три етажа, е предложена за продажба за 1 211 250 лв., а търгът е насрочен за следващата седмица. Здравното заведение в родопския град се обявява за продан за трети път от съдебен изпълнител и от болницата се надяват и този път да не се стигне до фактическа разпродажба.

„Проведохме среща с ръководството на фирмата, заради която е обявен търга. Имаме сериозни разминавания в претенциите от тяхна страна за парите, които им дължим и документите с които разполагаме. Разминаването е драстично. Претенциите на фирмата доставчик на горива е за близо 350 000 лв. към днешна дата, а според това, с което ние разполагаме задължението на болницата към нея е 63 444 лв.“, категорична бе Грозданова. Според нея, до края на седмицата се очаква да се постигне споразумението, за което тя е оптимист имайки предвид и провелата се среща между двете страни.

„Надявам се, че болницата няма да бъде продадена и затворена. Тя е необходима за хората. Това е водещото. Важното е да намерим баланса и разбирателството, още повече че кредиторът е обществено ангажирана личност в областта на здравеопазването и съм убедена, че и той ще прояви разбиране, още повече, че при срещата ни също обяви че е възможно да има разминаване в документите и също е оптимист и гледа към нас с добро око“, добави Грозданова.

Тя бе категорична, че ако не се стигне до споразумение, болничното ръководство ще направи всичко възможно да се защити, като се възползва от правата си, като се обърне към съда да спре търга.

„Болницата в Девин ще продължи да функционира, бъдете сигурни“, добави изпълнителният директор на лечебното заведение. В момента задълженията на здравното заведение възлизат на около 1 000 000 лв., а сметките на болницата са запорирани още от 2010 г.

Вирни се горе