Болница в Девин има,но на хартия

Болница в Девин има,но на хартия

Болница в Девин на практика вече има, но само на хартия, тъй като няма къде да се помещава, съобщи народният представител от ГЕРБ Д-р Даниела Дариткова за радио „Фокус“.

„Доколкото имам информация, МБАЛ-Смолян е свършила своята част от процедурата – създаде дъщерно дружество в Девин, и то вече фигурира в Търговския регистър“, казва Дариткова. Според нея реалното заработване на болницата вече е в ръцете на местната власт, която трябва да докаже, че над сградата на закритата заради дългове болница в Девин не тегнат задължения и запори на кредитори. Трябва да се направи и оценка, която да даде възможност да се реализира възмездното право на ползване. „Оттук нататък тези процеси трябва да вървят с достатъчно бързи темпове, защото има доста месеци загубено време, за да се реализира идеята, в която са убедени всички – че трябва да има болница за трите общини Девин, Борино и Доспат“,посочи Дариткова.

През февруари жителите на общината пак излязоха на протест. Тогава от Министерството на здравеопазването се оправдаха, че кметът не предоставя пълния комплект с документи за сградата, за да бъде тя предоставена за болница. Преди две седмици здравният министър в оставка Десислава Атанасова съобщи, че председателят на Общинския съвет в Девин е внесъл сигнал в прокуратурата срещу кмета за това, че е сменил собствеността на сградата на болницата без правно основание.

Вирни се горе