Безплатни изследвания за диабет в Смолян

Безплатни изследвания за диабет в Смолян

Безплатни изследвания за диабет ще се проведат в Смолян на 14 ноември, сряда, на пл. „Свобода“ – Старцентър. Скрининговата акция за диабет се организира по случай Световния ден за борба с диабета.

Акцията ще стартира в 9:30 ч. с участието на Българска асоциация диабет, народни представители и местни власти от града. Изследванията ще се извършват от квалифицирани и обучени представители на „РСР-ЕООД“ – София чрез бързи скринингови тестове , като се взема само кръв от пръста.

Една от основните задачи на акцията е да се обучи всеки диабетик сам да поддържа постоянно кръвната си захар в относително нормални граници, което най-сигурно ще го предпази от всички проблеми и усложнения на диабета. Една от планираните в кампанията акции се провежда за първи път на територията на град Смолян.

Целта на кампанията е да облекчи начина на живот, начините за лечение и превенцията при пациенти с диабет сред жителите от град Смолян, като същевременно ще се даде шанс на повече хора да се изследват безплатно, съобщиха от общината.

Вирни се горе