Безплатен фитнес предлагат РЗИ-Смолян и фитнес център Maxx

Безплатен фитнес предлагат РЗИ-Смолян и фитнес център Maxx

Навярно сте чували за следната зависимост: “Движението по своето въздействие е в състояние да замени всяко лекарство, но всички лекарства в света не са в състояние да заменят въздействието на движението”. Установено е, че физическата активност и здравословното хранене са най-важните фактори за постигане на пълноценен начин на живот. Не случайно доброто здраве е неразривно свързано с движението.

Редовните тренировки не само укрепват тялото и подобряват кондицията, те оказват положително въздействие върху психиката и способностите за концентрация.

Повишената двигателна активност е добра превантивна мярка срещу различни болести, тя може да се окаже и средство за възстановяване на организма след преживяни заболявания.

Спортуването повлиява особено благоприятно функцията на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, задстомашната жлеза. Спортуването е идеална превантивна мярка срещу диабет тип 2.

Повишените нужди от енергия при спорт “принуждават” организма да посяга към запасите, натрупани в мастните тъкани и мастните възглавнички постепенно изчезват.

“Добрият” холестерол надделява над “лошия”, което от своя страна води до запазване еластичността на кръвоносните съдове, намалява свръх натоварването на сърцето и съответно потенциалния риск от инфаркт.

Физически активните хора могат по-бързо да разграждат хормоните на стреса.

Умерените силови натоварвания са в състояние да повишат костната плътност, като успоредно с това се подобрява координацията на мускулите и потенциално се намалява рискът от травми и развитие на остеопороза в напреднала възраст.

Спортувайки, със сигурност ще намалите кръвното си налягане.

Спортът се оказва и добро превантивно средство в борбата с рака. Установено е, че активно спортуващите хора страдат 50% по-рядко от рак на червата и 40% по-малко от рак на белия дроб. При дамите, които редовно се движат, рискът от рак на гърдата е с 40% по-нисък, а регулярно трениращите мъже страдат 30% по-рядко от карцином на тестисите.

Лятото е сезонът на безгрижните игри в топлите дни! Ако спортът е важен за Вас и Вашето дете, Регионална здравна инспекция – Смолян съвместно с фитнес център ,,Maxx’’ /западно крило на общ.Смолян/, организират безплатни посещения в центъра от 01.07 до 31.08.2013 г. във времето от 10.00 ч. до 12.00 ч., всяка неделя за ученици на възраст от 15 до 18 г.

Децата, които желаят да спортуват активно през лятната ваканция, могат да се запишат на тел: 0301/5-89-30 /РЗИ -Смолян/.

Вирни се горе