Атанасова: Най-добрият вариант за болницата в Девин е филиал на МБАЛ-Смолян

Атанасова: Най-добрият вариант за болницата в Девин е филиал на МБАЛ-Смолян

Най-добрият вариант за функционирането на болница в Девин е да се открие филиал на МБАЛ- Смолян, заяви пред журналисти в Смолян здравният министър Десислава Атанасова.

Тя препоръчва на местната управа в Девин да преосмисли предложението си за разкриване на филиал измежду една от трите болници – “Лозенец”, УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив и ВМА. Според министъра общинарите в Девин трябва да преценят кои варианти са възможни и да се търси решение в полза на пациентите.

Атанасова посочи, че е поискала от кмета на Девин пълната документация и информация за собствеността на сградата на общинската болница. Изясняването на собствеността се налага заради появили се информации, включително и в медиите, че за сградата, която общинарите предоставят за разкриване на болничен филиал, има многократно сключвани сделки, ипотеки и тежести.

Общинската болница в града не работи от 2011 г. заради натрупани големи задължения, а идеята за откриването на филиал на държавна болница в Девин е на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. До нея се стигна след настояване на жителите от Девин, Борино и Доспат за възстановяване на лечебното заведение.

Вирни се горе