Акция „Жълти стотинки“ осигури оборудване за Неонатологично отделение в МБАЛ – Смолян

Акция „Жълти стотинки“ осигури оборудване за Неонатологично отделение в МБАЛ – Смолян

Акция „Жълти стотинки“ ще дари оборудване на Неонатологично отделение в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“. В продължилата една година ученици от Смолян и техни връстници от цялата страна и дарители, спестяваха и предаваха най-дребните си монети – от 1, 2 и 5 стотинки, съобщи координаторът на инициативата за Смолян Цонка Пеевска. През юбилейната десета година събраните средства са 53 191,75 лв. С тези пари е поръчано оборудването, от което имат нужда болниците в четирите града – столици за 2017 г. Това са здравните заведения в Смолян, Благоевград, Ловеч и Карлово.

Дарението ще бъде връчено на официална церемония в Неонатологично отделение следващата седмица, каза началникът на отделението д-р Хризантема Георгиева. За МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД са закупени лампа за неонатална фототерапия, покривала за кувьоз, пулсоксиметър за новородени, инфузионни помпи, термолегло за новородени, гнездо за новородено за кувьоз, балон за обдишване на новородени и недоносени деца и аспирационна помпа.

Инициативната да бъде включена болницата в Смолян е на семейство Митови. За първи път миналата година акцията се организира по-мащабно в областния град.

По-големи дарители са:

ЮЦДП гр.Смолян

НАП офис Смолян

Art of Living гр. Смолян

Магазин Зелен Био Смолян

Дичев Консулт ЕООД

Супермаркет „Кондор” кв. Райково

Фирма „Родопея – Белев” ЕООД

ЕТ „Веселин Еленски”

ГПК „Ела- с. Гела”

Магазинче за Желания

Партньори по инициативата:

НЧ „Балкански Просветител 1871” гр. Смолян

Пенсионерски клуб „Родопи”

ІІ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”.

Вирни се горе