Агенцията по храните започва масови проверки за Великден

Агенцията по храните започва масови проверки за Великден

На прицел са агнешкото, яйцата и козунаците

От тази седмица Агенцията по храните предприе масови проверки за великденските празници. Следи се качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Инспектори ще проверяват цехове, магазини и ресторанти.

За да се избегнат неприятни моменти и търговски злоупотреби, експерти проверяват щателно типичните великденски стоки.

При закупуването на яйца специално внимание трябва да обърнем на маркировката – печат, който съдържа кода на производителя.

Агнешкото месо също е неизменна част от празничната трапеза. Като всеки животински продукт начинът му на съхранение е от изключително значение. Честно нашенци предпочитат да си купят месо за празника от пазара или направо от стопаните. Препоръчително е обаче производителите да бъдат регламентирани – само така качеството на месото е гарантирано.

Все още болшинството от българи държат на домашното производство и българското винаги е предпочитано. Тенденция, която не е останала незабелязана и от търговците, съобщи News7.

Освен за качеството на основните продукти, инспекторите ще проверяват внимателно и боите за яйца, както и пресните плодове, и зеленчуци. Проверките ще продължат до 13 април.

Вирни се горе