60 нови случаи на коронавирус в Смолянска област за последните 24 часа

 60 нови случаи на коронавирус в Смолянска област за последните 24 часа

Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в област Смолян за 29.06.20 г. са 60. 57 от тях са на работещите служители в завода за производство на автомобилни части в гр. Смолян. По 20 са позитивните от общините Смолян и Мадан, и 17 от община Рудозем . Всички потвърдени случаи от производственото предприятие са проучени, като са им издадени предписания за 14 дневна домашна изолация. Само ¼ от лицата съобщават за леки оплаквания от горните дихателни пътища. Останалите са без изразени симптоми към момента. На работното място са установени 72-ма контактни. В семействата предстои издирването на такива.

Изследванията на работещите продължават. Само един от първите потвърдени случаи в завода до момента е хоспитализиран в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян с диагноза пневмония, в стабилно състояние.

Жена на 83 г. от Смолян и мъж на 86 г. от с. Борино са хоспитализирани в областната болница. На домашно лечение в добро общо състояние под наблюдение на личен лекар е и 52-годишен мъж също от града.

Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица и предприемане на епидемиологични мерки, съобщиха от РЗИ.

Вирни се горе