20 позитивни на Ковид-19 в областта, 14 са в болници

20 позитивни на Ковид-19 в областта, 14 са в болници

Ученици, училищен фелдшер и лекар са сред новите заразени с коронавирус в област Смолян

Нови негативни рекорди бележи страната ни за последното денонощие по отношение на COVID-19. Двадесет са позитивните лица на КОВИД-19 обявени за област Смолян днес – 12 жени и 8 мъже на възраст от 14 г. до 74 г. От община Смолян са 8, по 4 са от общините Мадан, Рудозем и Девин.

Хоспитализираните са 14 – в областната болница, в МБАЛ – Девин и МБАЛ – Мадан. В домашна изолация под наблюдение на личния си лекар са шестима. Сред новоустановените, лекуващи се в дома са:

-две медицински лица от община Смолян – лекар от извънболничната помощ и фелдшер от учебно заведение.

-хигиенист в социално заведение в областния град.

Двама ученици – един от училище в Смолян, чиито 25 контактни съученици са карантинирани и продължават обучението си в електронна среда. Няма учители поставени в домашна изолация. Вторият ученик е от учебно заведение в Девин, бил е под карантина като контактен на инфектиран в семейството. Не се налагат мерки в учебното заведение. Епидемиологичното проучване на някои от лицата (вкл. фелдшер и хигиенист) продължава и се предприемат противоепидемични мерки, съобщиха от РЗИ-Смолян.

Нови негативни рекорди бележи страната ни за последното денонощие по отношение на COVID-19. По данни на Националния информационен портал новите случаи са 1 472 от направени 8 738 PCR теста, което е 16.8%. Активните случаи са 14 689. 1 732 души са хоспитализирани, от тях 107 в интензивни отделения.

За изминалото денонощие са починали 29 души – най-много за един ден от началото на пандемията. Проф. Костадин Ангелов съобщи, че за последните 24 часа има няколко по-млади сред жертвите на заразата. Това са мъж на 50 със сърдечно заболяване, мъж на 40 години, за който няма информация за придружаващи заболявания, и жена на 46 със сърдечно заболяване. Излекувани са 184 души.

Вирни се горе