17% по-високи заплати за здравните работници

17% по-високи заплати за здравните работници

В Смолян отбелязват професионалния празник на здравните инспектори с работна среща по „Проблеми в работата на РЗИ”

„На 15 март отбелязваме професионалния празник на здравните инспектори – хората на предния фронт в грижата за опазване на общественото здраве.” Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави от името на областния управител и от свое име здравните инспектори на откриването на работната среща по „Проблеми в работата на РЗИ”. Той отбеляза, че мероприятия, като това са изключително полезни, както за професионалното развитие и обмяна на опит между отделните регионални структури, така и за създаването на нови и утвърждаването на стари приятелства.

„Работата Ви често е свързана с трудности и риск, с конфликти при налагане на санкции – неща от ежедневието, които остават встрани от общественото внимание.”, каза Петров със съпричастност и разбиране към недоволството от ниското заплащане в сектора. Той изрази увереност, че Българското правителство цени усилията и професионализма им и ще предприеме необходимите мерки, за да бъдат удовлетворени от труда си и професията на здравен инспектор да стане по-привлекателна за млади кадри. И първата крачка в тази посока е взетото вчера решение от Министерството на здравеопазването за повишаване на заплатите на здравните работници в размер на 17%, считано от 1 януари, което ще им бъде изплатено с мартенските възнаграждения. В заключение Петров пожела здраве, професионални и лични успехи на всички, както и ползотворна дискусия на форума.

Работната среща по „Проблеми в работата на РЗИ”, която откриха заместник-областният управител Андриян Петров и директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева, има за цел да се обменят добри практики, да се обсъдят проблеми и формулират предложения до Министерството на здравеопазването за информиране и предприемане на действия. Участват служители от Регионалните здравни инспекции на Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Вирни се горе