15 лекари и 100 медицински сестри кандидатстват за работа в девинската болница

  15 лекари и 100 медицински сестри кандидатстват за работа в девинската болница

15 лекари и 100 медицински сестри са подали молби и документи за започване на работа в девинската болница. Това обяви кметът на община Девин Цветалин Пенков по време на заседание на общинската конференция на БСП. Пенков бе гост на събранието, което номинира кандидати за евродепутати на левицата. Сред официалните лица бяха и народният представител от Коалиция за България Дора Янкова, областният лидер на социалистите инж. Атанас Устабашиев и областният координатор и член на Националния съвет на БСП Стефан Бадев, съобщиха от партията.

Пенков подчерта, че напливът за работа е болницата е голям. Той информира, че всички обещания от страна на правителството са изпълнени, като единствено жалба в Комисията за защита на конкуренцията от фирма, бави започването на ремонтни дейности.

Кметът подчерта, че вече се изплащат забавените заплати на бившия медицински персонал. „Радвам се, че лекарите са солидарни и вземат само забавените си заплати, без лихвите, въпреки, че са осъдили болницата за неплатени възнаграждения”, каза още Пенков и добави, че спестените средства ще отидат за ремонта.

Общинската организация на БСП взе решение да се обяви трудов ден в полза на болницата. Инициативата цели в рамките на един жители на Девин, както и желаещи от Борино и Доспат, безплатно да работят за почистване и хигиенизиране на сградата, боядисване, зацветяване около сградата, както и дарителска акция за събиране на картини и др. Инициативата подкрепи и депутатът Дора Янкова. Тя информира представителите на БСП за работата на правителството, Народното събрание, случващото се в Европа, страната и региона на Смолян. Янкова подчерта, че работи активно за привличане на повече инвестиции в Родопите, което ще доведе до раздвижване на икономиката и разкриване на нови работни места. Депутатката подчерта, че разкриването на болницата в Девин е била първа точка в програмата на социалистите, което вече е факт. Дора Янкова добави, че през тази година предстои ремонт на главните пътища Девин- Смолян и Девин- Доспат, което ще подобри достъпа до региона.

Вирни се горе