1347 здравно осигурени лица са сменили личния си лекар през юни

1347 здравно осигурени лица са  сменили личния си лекар през юни

През м. юни 2012 г. общо 1347 задължително здравно осигурени лица /ЗЗОЛ/ са сменили общопрактикуващия си лекар /ОПЛ/. Това е 1,08 % от всички ЗЗОЛ избрали личен лекар в област Смолян. От тях 795 ЗЗОЛ са избрали друг ОПЛ в област Смолян. 421 ЗЗОЛ са направили нов избор на ОПЛ в други области. От други области 131 ЗЗОЛ са направили избор на ОПЛ в област Смолян,съобщиха от РЗОК.

За периода от 01 януари 2012 г. до 30 юни 2012 г. в РЗОК гр. Смолян са подадени 8 жалби, като три от жалбите са срещу общопрактикуващи лекари.

След извършени проверки от контролните органи на РЗОК гр. Смолян се констатира, че една от жалбите е основателна и две жалби са неоснователни.

В РЗОК гр. Смолян се получиха две благодарствени писма, в които пациенти описват отношението на общопрактикуващите лекари д-р Роза Филипова – Башева, д-р Каменова и д-р Алказар Хаджиматев към тях.

Хората споделят, че „по всяко време на денонощието, при нужда, без притеснение лекарите ги посрещат с усмивка и голямо внимание към възникналия здравословен проблем”. Възхитени са от голямата хуманност и топлото отношение към пациентите.

От 2009 г. в РЗОК гр. Смолян е създадена Комисия за превенция и противодействие на корупцията в системата на НЗОК. До 30 юни 2012 г. не са постъпвали предложения и сигнали, за разглеждане от Комисията. В резултат на проведена анкета сред лекарите сключили договор с НЗОК се установи, че договорните партньори са доволни от обслужването на служителите работещи в РЗОК гр. Смолян, а също и много пациенти са споделяли с тях положителни впечатления.

Вирни се горе